Kako su mediji glavni instrumenti kreiranja javnog mnjenja nastojali smo da nizom od 4 (četiri) polučasovne emisije, reportaža i anketa utičemo na kreiranje javnog mnjenja i skrenemo mu pažnju na značaj očuvanja životne okoline. Naša ciljna grupa bile su sve institucije i stanovnici Rasinskog okruga, sa posebnim akcentom na teritoriju Opštine Ćićevac. Kako bismo došli do što preciznijih podataka uz pomoć kojih  smo adekvatno mapirali primarne i sekundarne probleme očuvanja životne sredine,  aktivno smo uključili predstavnike svih relevantnih institucija, kao i stručnjake iz oblasti ekologije.

Šta je reciklaža, šta podrazumeva i koliko lokalna vlast shvata značaj reciklaže i koliki bi značaj imalo otvaranje regionalne deponije razgovarali smo sa Zlatanom Krkićem predsednikom opštine Ćićevac.

O zaštiti životne sredine i šta ona podrazumeva razgovarali smo sa predsednikom opštine Ćićevac Zlatanom Krkićem.Koliko je razvijena ekološka svest meštana Ćičevca saznaćete u narednih pola sata.

Ekološka situacija u naseljenom mestu Stalać je loša jer je svest ljudi nerazvijena po tom pitanju. Najveći problem sa kojim se meštani ovog mesta susreću je divlja seča šuma kao i neadekvatno odlaganje otpada. Divljih deponija ima na svakom koraku a na koji način se to može rešiti i kako sačuvati tri reke, Zapadnu, Južnu i Veliku Moravu, koje prolaze kroz Stalać pokušali smo da saznamo od Dragana Čapkunovića, predsednika udruženja „Pod krilima Arhangela“.

O divljim deponijama pored Dragana Čapkunovića, a za potrebe emisija koje se realizuju u okviru projekta "Čuvaj ne prljaj" razgovarali smo i sa profesorkom biologije Oliverom Kolarić.

U ovoj poslednjoj, 4. emisiji govorilo se i sa predstavnicima opštinskog odbora Srpske napredne stranke Ćićevac o gorućem problemu ove opštine - ekologiji.

Televizija Plus

Balkanska br. 71

office@tvplus.rs

rtvplus@gmail.com

Tel: 037/499-500

Televizija Plus je javni servis

koji brine da uvek budete

informisani na vreme.

Copyright © 2019 Televizija Plus. Sva prava zadržana.