Kruševac,-prvo-mesto-a-odmor.jpg

Primarni cilj projekta jeste da se skrene pažnja na domaće potencijale za kvalitetno organizovanje odmora i rekreacije, te da se da podsticaj njihovom realnom razvoju. Uz to, želja je projektnog tima da se domaći turizam bolje razvije, primerenije iskoristi svoje kapacitete i poboljša svoju ponudu za strane, ali prvenstveno domaće goste. Realizacijom projekta, građanima Srbije biće prikazano jedno od brojnih mesta gde mogu da se kvalitetno odmore i zabave u svojoj zemlji, uz minimum troškova, a pregršt uspomena. Isto tako, projektom će se pokazati da se, provodeći odmor na domaćim destinacijama, u njima povećava promet i tako doprinosi razvoju domaće privrede, što će posebno značiti sada kada je posle pandemije virusa Kovid-19 privredi neophodan oporavak.

Jedna od svakako najinteresantnijih destinacija u Rasinskom okrugu jeste svakako planina Jastrebac koja se nalazi na samo 20 km od Kruševca. U prvoj projektnoj emisiji " KRUŠEVAC - PRAVO MESTO ZA VAŠ ODMOR" predstavili smo ovu planinu  koju popularno nazivaju i domom najvećeg srpkog epskog zmaja. U prvoj emisiji predstavila nam se i Specijalna bolnica Ribarska banja sa svim svojim turističkim i zabavnim sadržajima.

U plodnoj dolini Zapadne Morave, na padinama Gledićkih planina  i Goča , prostire se opština Trstenik površine 448 km2 . Na tom prostoru, u 51 naselju živi blizu 50 000 stanovnika. Sam grad se nalazi na desnoj obali Zapadne Morave, na 172 m nadmorske visine. Ova opština Rasinskog okruga svakako je pogodna i kao turistička destinacija prvenstveno zbog seoskog turizma. 

Svako ko je jednom došao u Kruševac otišao je sa pregršt lepih uspomena i naravno vratio se ponovo zbog tradicije i duha koji ovaj grad ima. U ovoj emisiji upoznaćete arheološki park „Lazarev grad“ kroz vekove i videćete zašto baš ovo mesto treba da bude Vaša sledeća destinacija.

Televizija Plus

Balkanska br. 71

office@tvplus.rs

rtvplus@gmail.com

Tel: 037/499-500

Televizija Plus je javni servis

koji brine da uvek budete

informisani na vreme.

Copyright © 2019 Televizija Plus. Sva prava zadržana.