• Televizija Plus

EVROPSKO PRIZNANJE ZA KRUŠEVAC: EVROPSKA KOMISIJA SVRSTALA KRUŠEVAC U TOP 3 GRADA U EVROPI

Kruševac je jedan od tri grada u Evropi koji su ušli u finale za nagradu za Planiranje održivog urbanog razvoja (POUM nagrada), objavila je Evropska komisija. Retimno iz Grčke i Vroclav iz Poljske su konkurenti Kruševcu za ovo priznanje.

- Sve nagrade prepoznaju izuzetne aktivnosti sprovedene u 2019. godini. Nagrade Evropske nedelje mobilnosti prikazuju značajan trud lokalnih samouprava u promociji održive urbane mobilnosti tokom nedelje mobilnosti. POUM nagrada dodeljuje se za izuzetnost u održivom urbanom planiranju, dok se Nagrada za bezbednost na putevima dodeljuje za mere bezbednosti na putevima. Godišnja tema za sve nagrade bila je bezbedno pešačenje i biciklizam, kaže se u saopštenju.

Što se tiče Kruševca evropski stručni žiri je impresioniran raznovrsnim programom aktivnosti Kruševca u okviru Evropske nedelje mobilnosti, podržanog učešćem građana koji su videli novouređene javne prostore, uklanjanje parkirališta i stvaranje urbanih parkova. Retimino se ističe po korišćenju komunikacionih aktivnosti u cilju angažovanja lokalnog stanovništva u diskusijama o kvalitetu vazduha, obnovljive energije i bezbednosti na putevima, a Vroclava se jako fokusirao na bezbedno pešačenje i biciklizam, koji su pedstavljeni kroz angažovanje i informativne događaje.


400 views
Televizija Plus

Balkanska br. 71

office@tvplus.rs

rtvplus@gmail.com

Tel: 037/499-500

Televizija Plus je javni servis

koji brine da uvek budete

informisani na vreme.

Copyright © 2019 Televizija Plus. Sva prava zadržana.