Televizija Plus

Balkanska br. 71

office@tvplus.rs

rtvplus@gmail.com

Tel: 037/499-500

Televizija Plus je javni servis

koji brine da uvek budete

informisani na vreme.

Copyright © 2019 Televizija Plus. Sva prava zadržana.

  • Televizija Plus

KAKO DA REGISTRUJETE AUTOMOBIL TOKOM VANREDNOG STANJA

Sve veći broj građana se pita da li će moći normalno da registruje svoje vozilo kome je registracija istekla i kako to da učine.

Građani produženje registracije svojih vozila u narednom periodu mogu obavljati isključivo na tehničkim pregledima u ovlašćenim servisima, saopštio je danas MUP.

Ukoliko građani imaju potrebu za izdavanjem novog dokumenta, iz MUP apeluju da se se obrate Ministarstvu unutrašnjih poslova elektronskim putem na adresu upravazaupravneposlove@mup.gov.rs i sačekaju dalje instrukcije

Registracija teretnih i putničkih vozila se odvija normalno, dovoljno je da je vozilo tehnički ispravno i da prođe dosadašnju proceduru. Nijedan tehnički pregled nije zatvoren i tamo se na licu mesta produžava saobraćajna dozvola i dobija nalepnica.

Ako ste vlasnik vozila i prdužavate samo registraciju, na tehničkom prgeledu možete dobiti registracionu nalepnicu, ko je ovlašćen da to daje. Ako imate ovlašaćnje overeno kod notara, možete takođe produžiti regstraciju ukoliko niste vlasnik vozila. Vlasnik vozila mora da dođe na registaciju da bi produžili registaciju.

U slučaju da prvi put registrujete novo vozilo ili ste kupili automobil, pa treba da ga registrujete, moraćete Upravi za upravne poslove MUP-a Srbije da se obratite mejlom i da tako zakažete odlazak na šalter. Šalteri ne rade sa strankama po opštinama, i jedini put da se ovakava vozila registuju, jeste zakazivanje preko interneta.

Iz MUP-a kažu da nije dovoljno samo obaviti tehnički pregled vozila već se mora celokupna procedura registacije obaviti da bi bili bezbedni i regularni u saobraćaju.