• Televizija Plus

MEĐUNARODNI DAN PORODICE

Međunarodni dan porodice obeležava se 15. maja, od 1993. godine. Generalna skupština Ujedinjenih nacije proglasila je 15. maj za dan porodice i na taj način istakla njenu važnost.

Obeležavanje Međunarodnog dana porodice ima za cilj afirmaciju porodice, odnosno isticanje porodice, kao bitne osnove svake zajednice i svakog društva, kao važnost porodičnih vrednosti. Porodica je najvažnija i zahteva pažnju, ljubav, potrebna joj je pomoć i zaštita. U rešavanju određenih porodičnih problema, potrebno je uključiti i nadležne institucije, podići svest o problemima i odnosima unutar porodice, kao i podsticaj jednakosti polova. Porodica predstavlja osnovu svakog društva i ima značajnu ulogu u razvoju pojedinca. Porodica je najvažniji oslonac za svako dete i predstavlja najbolji osnov za odrastanje. U pitanju je stabilna socijalna zajednica, gde su partneri ravnopravni, gde postoji ljubav, kompromis, poštovanje i prijateljstvo.

Stručnjaci navode da idealna porodica ne postoji, postoje one koje su zdrave i one koje nisu. Ovo se odnosi na odnose i veze unutar jedne porodice. Zdravu porodicu karakterišu zdravi odnosi, povezanost članova porodice i otvorena i slobodna komunikacija. Unutar porodice moraju da se poštuju i razumeju potrebe svakog pojedinica. Nepotpunu porodicu karakterišu problemi socijalne, emocionalne, moralne i materijalne prirode.

Potrbno je što pre podići svest u društvu o važnosti porodice. Porodica predstavlja koren i budućnost svakog pojednica.


0 views
Televizija Plus

Balkanska br. 71

office@tvplus.rs

rtvplus@gmail.com

Tel: 037/499-500

Televizija Plus je javni servis

koji brine da uvek budete

informisani na vreme.

Copyright © 2019 Televizija Plus. Sva prava zadržana.