• Televizija Plus

Održana četvrta vanredna sednica Opštinskog štaba u Brusu

Na četvrtoj vanrednoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situiacije u Brusu doneti su sledeći zaključci:

Na sednici opštinskog Štaba za vanredne situacije održane dana 16.03.2020.godine, a u vezi sa proglašenjem vanrednog stanja na teritoriji cele Republike Srbije shodno nastaloj situaciji, doneti su sledeći zaključci i preporuke:

1. Formirani su: Stručno operativni tim za hitno i organizovano reagovanje u slučaju pandemije-epidemije zaraznih bolesti, Stručno operativni tim za praćenje rada javnih i drugih objekata i Stručno operativni tim za praćenje stanja u ekonomiji na teritoriji opštine Brus.

2. Obavezuju se direktori i rukovodioci svih javnih ustanova, preduzeća i službi da pristupe edukaciji svojih radnika kako bi se širenje virusa svelo na najmanju moguću meru i odrede koordinatore za punu primenu sprovođenja mera u svojim objektima, odnosno organizacijama.

3. Obavezuju se direktori ustanova, preduzeća i službi da pojačaju sanitarne mere zaštite, dezinfikuju svoj radni prostor, nabave i upotrebljavaju zaštitna sredstva.

4. Evidentirati sva lica koja su došla sa ugroženih područja zahvaćena virusom i o tome obaveste stručno operativni tim za epidemije-pandemije koji će preduzeti dalje neophodne mere.

5. Sve javne službe, ustanove, preduzeća, apoteke, banke i drugi koji obavljaju svoje aktivnosti preko šaltera u radu sa strankama uskladiti svoj rad tako da u datom trenutku za svakim šalterom može se naći samo po jedno lice na propisanoj udaljenosti uz propisane mere zaštite.

6. Rad ugostiteljskih objekata, kladionica i drugih javnih objekata biće ograničen u vremenu od 8,00 do 20,00 sati, a Stručno operativni tim za praćenje rada objekata koji je sastavljen od radnika inspekcijske službe Opštinske uprave opštine Brus, kontrolisaće primenu ove naredbe.

7. Ugostiteljski objekti (kladionice i drugi javni objekti) ne mogu imati u istom trenutku preko 50 ljudi u objektu. Vlasnici objekta su u obavezi da upotrebu stolova smanje za 50% uz propisano rastojanje gostiju u objektu.

8. U veće trgovinske objekte, prodavnice i pekare dozvoliti ulazak od 5 do 10 lica istovremeno u zavisnosti od veličine objekata pridržavajući se propisanog rastojanja kupaca. Angažovati sve raspoložive kase za naplatu kako bi se izbeglo stvaranje redova uz što češću dezinfekciju svih radnih površina.

9. Obavezuje se Centar za socijalni rad, da u saradnji sa Crevnim krstom evidentiraju izvrše obilazak starih i bolesnih osoba kojima je u narednom periodu neophodna pomoć u nabavci lekova i drugih namirnica.

10. Angažovati volontere Crvenog krsta da apeluju na starije građanstvo o pridržavanju i sprovođenju mera zaštite, posebno u gradskom jezgru, kao i što kraćem zadržavanju u grupama na javnim površinama.

11. Nabaviti odgovarajuća zaštitna sredstva za radnike javnih ustanova i službi.

12. Obavezuju se Upravnici stambenih zgrada i poverenici Civilne zaštite u mesnim zajednicama i naseljima da pruže pomoć starijim i sprovode mere dezinfekcije svih kolektivnih i radnih prostorija(stepeništa, gelendera, haustora i dr.).

13. Apeluje se na građanstvo da ne stvaraju kućne zalihe.

14. Prevoznici i drugi učesnici u saobraćaju koji nisu sa teritorije opštine Brus, da se ne zadržavaju prilikom prolaska kroz naseljeno mesto Brus uz obavezno zatvaranje stakala na svojim vozilima.Televizija Plus

Balkanska br. 71

office@tvplus.rs

rtvplus@gmail.com

Tel: 037/499-500

Televizija Plus je javni servis

koji brine da uvek budete

informisani na vreme.

Copyright © 2019 Televizija Plus. Sva prava zadržana.