• Televizija Plus

U KRUSEVAČKOM VODOVODU OTPOČELA PROIZVODNJA NATRIJUM -HIPOHLORITA

U kruševački Vodovod stigla je mašina za proizvodnju natrijum - hipohlorita koja će raditi 24 sata i obezbeđivati to dezinfekciono sredstvo za potrebe Rasinskog okruga, Kragujevca, Pirota, Vranja, Sjenice i Užica, a što je nakon sednice kruševačkog Štaba za vanredne situacije, održane u nedelju i najavio direktor BIA i bivši gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

U zaključcima Štaba navedeno je da će svako kruševačko domaćinstvo moći da na mapiranim mestima ovo sredstvo preuzme, kao i da je obezbeđeno 200 PVC rezervoara od hiljadu litara koji će biti raspoređeni po mesnim zajednicama i dostupni građanima na selu i u gradu, sa adekvatnim uputstvom za rukovanje. Kontejneri će uz grad Kruševac i njegove mesne zajednice dobiti i Stopanja, a građani će ovim sredstvom moći da dezinfikuju ruke i svoje prostorije. Ovaj uređaj kupio je Grad Kruševac, a kapacitet samog uređaja je 2400l jednoprocentnog rastvora natrijum hipohlorita dnevno. Na sednici Štaba zaključeno je i da će Javno-komunalno preduzeće imati obavezu da gradske i seoske ulice jednom dnevno opere, a dežurne ambulante i bolnice tri puta dnevno. Kako nadležni poručuju, sa proizvodnjom natrijum hipohlorita se otpočelo, a prve isporuke očekuju se u sredu.

Ovom prilikom apelovano je i na građane da uzimaju samo one količine koje su im neophodne za jedno domaćinstvo, jer će proizvodnja sredstava biti sasvim dovoljna.


0 views
Televizija Plus

Balkanska br. 71

office@tvplus.rs

rtvplus@gmail.com

Tel: 037/499-500

Televizija Plus je javni servis

koji brine da uvek budete

informisani na vreme.

Copyright © 2019 Televizija Plus. Sva prava zadržana.