ZANIMLJIVOSTI

Emisija Zanimljivosti vam pruža interesantne informacije o stvarima koje niste znali a možda su vam nekada pale na pamet i pokrenule proces razmišljanja i znatiželje.

Saznajte koji je mesec najprikladniji za vencanje.

Prema mišljenju psihologa idealno vreme za početak davanja džeparca jeste vreme polaska u školu, ali ne od prvog razreda. Naime, čak i ako su roditelji sigurni da se dete uklopilo i naviklo na školu, trebalo bi sačekati bar prvih nekoliko meseci, pre nego što uvedu džeparac.

MIzika pomaže deci da se razvijaju, da shvate svet koji ih okružuje, ali i da iskažu svoja lična iskustva. Ovo su dokazali i mališani predškolske ustanove Nata Veljković i očarali sve prisutne na Svečanoj akademiji povodom 40 godina postojanja i rada pomenute ustanove.

Američka Akademija filmskih nauka i umetnosti, koja početkom svake godine dodeljuje Oskare, preferira da nominuje glumce koji tumače likove koji su zaista i postojali. Džudi Denč i Šon Pen su samo neki od njih.

U prirodi postoje životinje koje su rastom nadmašile prosečne veličine karakteristične za svoju vrstu. Afrički slon i plavi kit sam su neke od njih, pogledajte i saznajte koje su ostale.

Ako nekada i ne možete da se setite šta je potrebno za srećan život pogledajte naš prilog na tu temu i nasmejte se.

Psi-Ginisovi rekordi

Neki su psi, zbog svojih specifičnosti upisani u Ginisovu knjigu rekorda. Mi smo izdvojili najzanimljivije među njima

Vrediš onoliko koliko jezika znaš. Saznajte koje su to zemlje u kojima se govori najviše jezika.

Светски дан књиге и ауторских права обележава се 23. априла сваке године. Одлука о обележавању Светског дана књиге и ауторских права донета је на Генералној конференцији УНЕСКО-а одржаној у Паризу 1995. године.

Oduvek smo mislili da samo i isključivo radne navike od naše dece prave vredne i predane đake i nikada nam ne bi palo na pamet da čak i zvezde i horoskop utiču na to. Ovom temom pozabavila se naša koleginica Jelena Lazić i evo šta je otkrila.

Prva poštanska marka nastala je četrdesetih godina 19.veka, tokom reforme britanskog poštanskog sistema. Pre reformi, sistem je predstavljao leglo korupcije i nalazio se pred pucanjem. Naime, pošta je nosila se i svašta, a nije uspevala da naplati dostavu. Sa pojavom prve markice problemi su rešeni na jednostavan način.

Iako najinteligentnija vrsta insekta koja donosi mnogo benefita planeti i samom čoveku, njen ujed za mnoge može biti veoma koban. Poslušajte na koj način se možete rešiti bola, otoka, crvenila i alergijske reakcije nakon ujeda pčele.

Francuski roditelji imaju posebna pravila kod vaspitanja dece koje ceo svet hvali a možda neka od njih trebate da primenite i vi

Da li ste znali koliko i zašto je kikiriki zdrav!?

Kikiriki ne sadrži holesterol - samo je jedna od zanimljivih činjenica  koji moćda niste znali a odnosi se upravo na kikiriki. 

Televizija Plus

Balkanska br. 71

office@tvplus.rs

rtvplus@gmail.com

Tel: 037/499-500

Televizija Plus je javni servis

koji brine da uvek budete

informisani na vreme.

Copyright © 2019 Televizija Plus. Sva prava zadržana.