Televizija Plus

MINISTAR GAŠIĆ OBIŠAO GARDU VOJSKE SRBIJE

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas Gardu Vojske Srbije u kasarni „Dedinje“ u Beogradu.
Tom prilikom, komandant Garde pukovnik Željko Furundžić informisao je ministra odbrane o organizaciji, zadacima i istorijatu jedinice.
Ministar Gašić istakao je da Garda Vojske Srbije predstavlja elitnu jedinicu kojoj su povereni neki od najvažnijih zadataka.
– Ova jedinica simbol je časti i profesionalizma, ponos Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Garda je prestižna jedinica koja uspešno izvršava širok spektar važnih zadataka. Učestvujući u vojnim svečanostima i paradama, dočekujući inostrane delegacije i obavljajući mnoge druge značajne ceremonijalne dužnosti, gardisti svojim prisustvom i ulogom doprinose promociji vojnog poziva i očuvanju naših slavnih vojnih tradicija – rekao je ministar Gašić.
On je naglasio da će se nastaviti opremanje i ulaganje u tu elitnu jedinicu.
– Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastaviće da ulažu u Gardu, u njenu opremu i naoružanje, kao i u poboljšanje standarda pripadnika ove jedinice. Ulaganja su od suštinskog značaja kako bismo osigurali da Garda Vojske Srbije i dalje bude ponos naše zemlje, spremna da odgovori na sve izazove i zadatke koji se pred nju postave – rekao je ministar odbrane.
Ministar Gašić obišao je bogoslužbeni prostor i Spomen-sobu Garde Vojske Srbije, gde je u spomen-knjigu upisao da moramo biti ponosni na tu jedinicu i da su gardisti naša čast, dostojanstvo i budućnost.

0 komentara

Napišite komentar