O projektu

Zarazne bolesti su kroz istoriju sejale ne samo masovnu stopu smrtnosti već su u velikoj meri uticale na tokove istorije i ljudski identitet. Kriza korona virusa nam je skrenula pažnju da se prisetimo i pandemije Španskog gripa sa početka dvadesetog veka koja je za dve godine prema podacima Svetske zdravstvene organizacije i Centra za kontrolu bolesti odnela između 40 i 50 miliona života. Kroz 25 desetominutnih emisija pokušaćemo da sagledamo sve posledice koje je Covid 19 ostavio na gotovo svaki aspekt života. Koliko ljudi je bilo u nevolji, koji su socijalni efekti pandemije, kako smo doživeli lokdaun. Epidemiološke mere su različite od države do države, a i u Srbiji su se vremenom menjale - od policijskog časa i zabrane kretanja do popuštanja restrikcija. Ipak, stručnjaci smatraju da bi određene bezbednosne i kontrolne mere mogle da ostanu na snazi nadalje.


Mediji su se tokom trajanja vanrednog stanja trudili da gledaocima sve informacije prenose što realnije i i sami bili u samom centru dešavanja. O radu Televizije PLUS tokom pandemije govorila je Irena Milosavljević novinar.

Dom zdravlja Kruševac od samog početka epidemije covid 19 bio je na visini zadatka - od otvaranja kovid ambulante do trenutno aktuelne vakcinacije. Više o tome govorila je direktorka ove ustanove dr Marina Kostić.

Oči u oči sa koronom, dolazak u nepoznati grad, odvojenost od porodice, nemoć da pomogneš pacijentu samo su neke od stvari sa kojima se susrela glavna sestra Kovid bolnice u Kruševcu. Razgovor sa njom pogledajte u trećoj projektnoj emisiji Život sa koronom čija je realizacija podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja.

U okviru realizacije projekta "Život sa koronom" koji je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja razgovarali smo sa Jelenom Mijailović, direktorkom Gerontološkog centra Kruševac.

U okviru realizacije projekta Televizije Plus koji je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja a nosi naziv "Život sa koronom", prvu od ukupno sedamnaest desetominutnih reportaža posvećujemo medicinskim sestrama i tehničarima - herojima korone.