Televizija Plus

VUČIĆ SA PREDSTAVNICIMA KOMPANIJE BECHTEL-ENKA RAZGOVARA O MORAVSKOM KORIDORU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima konzorcijuma kompanija Bechtel–Enka o realizaciji projekta Moravski koridor, kao i o projektima u oblasti energetske infrastrukture.
Vučić je istakao da je završetak radova na Moravskom koridoru u skladu sa očekivanom dinamikom od najvećeg značaja, budući da novi auto-put treba u ogromnoj meri da doprinese razvoju lokalnih opština i sredina kroz koje prolazi, kao i da predstavlja veliku šansu za domaću privredu i industriju, saopštila je pres služba predsednika Srbije.
- Dobrobit od izgradnje direktno će osetiti stanovnici Ćićevca, Varvarina, Кruševca, Trstenika, Vrnjačke Banje, Кraljeva i Čačka - rekao je Vučić i dodao da je, paralelno sa izgradnjom Moravskog koridora, u planu i opremanje tri industrijske zone duž auto-puta od Pojata do Preljine, koji je od strateškog značaja za Srbiju jer spaja koridore 10 i 11.
- U okviru projekta izgradnje Moravskog korido biće regulisan tok Zapadne Morave, čime će se povećati stepen zaštite od poplava okolnog područja, što će imati značajan pozitivan efekat na stanovništvo i privredu ovog područja - naglasio je Vučić.
Predstavnici konzorcijuma kompanija Bechtel–Enka istakli su da Moravski koriodor obuhvata izgradnju 117 većih građevinskih putnih objekata, 88 mostova i podvožnjaka, kao i 29 navožnjaka i 11 saobraćajnih petlji, a posebno su izazovni radovi na hidrotehničkom uređenju Zapadne Morave, koji će obuhvatiti 18 hidrotehničkih objekata.

1 komentara

  1. Dejan

    Koji je Rok za deonicu Krusevac Pojate


Napišite komentar