Televizija Plus

DIREKTOR BIA DOBIO PRESUDU PROTIV PREDSEDNIKA GO NARODNE STRANKE U KRUÅ EVCU

Direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić dobio je sudsku presudu protiv predsednika Gradskog odbora Narodne stranke u Kruševcu Dejana Stevanovića, koga zastupa advokat Vladimir Gajić, zbog povrede časti i ugleda.
Osnovni sud u Kruševcu je u septembru tekuće godine doneo presudu da Dejan Stevanović iz Kruševca plati odštetu u iznosu od 350.000 dinara direktoru Bezbednosno-informativne agencije Bratislavu Gašiću zbog navoda iznetih u emisiji “Studio N1 Live” pri čemu je u nizu neistinitih informacija povredio čast i ugled direktora BIA.
S obzirom da je Bratislav Gašić ugledni nosilac državne funkcije, direktor BIA, ali i porodičan čovek koji je oženjen i otac troje dece, izneti navodi izuzetno štete njegovoj karijeri i profesionalnom ugledu, ali i njegovoj porodici koja je bila vidno uznemirena povodom iznetih informacija.
Naime, Stevanović je na pomenutoj televiziji govoreći o tome da je obnova Glavnog trga u Kruševcu prema njegovim rečima "bacanje novca" naveo da je restoran "Pionirski park" izdat u zakup Gašićevom bratu bez tendera na 99 godina.
Takođe, istakao je da je "Bagdala" navodno sređena parama građana Kruševca, a Jastrebac sređen i privatizovan, uz navode da je pomenuti objekat u vlasništvu porodice i prijatelja direktora BIA.
Stevanović je komentarisao i bivši hotel "Rubin" rekavši da se ne zna ko je novi vlasnik, te da se veruje da se Trg sređuje zbog istog, a zatim izneo i neistine o tenderskoj dokumentaciji za davanje koncesija na izgradnju podzemne garaže pri čemu je naveo da će po projektu "jedan krak izlaza iz garaže biti povezan sa zgradom Kocke koja je u vlasništvu kumovskih veza porodice Gašić”.
Imajući u vidu gore navedeno, kao i utvrđeno činjenično stanje o tome da je Dejan Stevanović u predmetnom TV prilogu izneo niz neistina, sud je shodno odredbi čl. 200 Zakona o obligacionim odnosima našao da tužiocu pripada novčana naknada za povredu časti i ugleda u iznosu od 350.000 dinara.
Inače, novac ce biti uplaćen u humanitarne svrhe , po pola Domu za decu " Jefimija" i Centru za decu sa posebnim potrebama u Kruševcu.

0 komentara

Napišite komentar