Televizija Plus

REMI JEDINSTVA I BUDUĆNOSTI

U utakmici 13.kola Srpske lige Istok fudbaleri Jedinstva 1936 i Budućnosti odigrali su nerešeno 2:2. Gosti su imali dva gola prednosti ali su u nadoknadi vremena morali da brane jedan bod koji su zahvaljujući golmanu Stamenkoviću i osvojili.
Sportski centar Jedinstvo. Gledalaca: 100. Sudija: Spasić Danilo (Leskovac) 7. Pomoćnici: Milojković Lazar, Tasić Aleksandar.
Strelci: Jovanović (kazneni udarac) u 70. Vidojević u 85. za Jedinstvo 1936. Bogdanović u 47. Mitković u 51. za Budućnost.
JEDINSTVO 1936: Jovanović 7, Milosavljević 5,5 ( od 52. Jovanović 6,5), Gašić 6,5, Marković 6 ( od 46. Denić 7), Dragićević 6,5, Ivljanin 7, Radojković 6,5 (od 49. Vujčić 6,5), Kostić 6 (od 46.Stojanović 7), Vidojević 7, Aleksić 6, Kotlajić 6,5.
BUDUĆNOST: Stamenković 8, Mitković 7, Milošević 6,5, Mladenović 6, Ranđelović 6, Petrović 6,5, Bogdanović 7,5 (od 89. Lazić -), Stojković 6,5, Aranđelović 6,5, Miletić 6, Mitić 6 ( od 87. Ristić -).
Žuti kartoni: Aleksić (Jedinstvo 1936). Mitković, Mitić (Budućnost)
IGRAČ UTAKMICE: Stamenković Dušan (Budućnost).
Prva pretnja na utakmici posle samo minut igre bila je posle greške Kostića kada je Bogdanović sjajno ukrao loptu i probio po levoj strani ali je Jovanović iskoristio njegovu neodlučnost i odlično intervenisao. Posle pet minuta igre dva uzastopna kornera Jedinstva donela su uzbuđenja pred golom Stamenkovića. Gašić je prvo glavom šutirao ali je Stamenković bio siguran da bi posle drugog kornera opet Gašić bio spretan pred golom Budućnosti ali je Milošević napravio faul na ivici šesnaesterca. Dobro je šutirao Kotlajić iz izgledne pozicije ali je lopta otišla tik pored prečke. Posle šansi na obe strane na novu šansu čekalo se do 20.minuta kada je Milosavljević šutirao ali je Stamenković bio siguran. Kako se rasplamsala igra u 30.minutu je krenula prava provala oblaka pa je sudija Spasić morao da igrače pošalje u svlačionicu dok nije prestala jaka oluja. Nakon povratka na teren nije bilo većih uzbuđenja pa se na poluvreme otišlo bez golova.
Samo što je krenuo drugi deo igre u 47.minutu očekivao se gol Jedinstva ali je loptu na kraju iz mreže izvadio domaći golman Jovanović. Vidojević je izveo slobodan udarac koji je dobro glavom očistio štoper Ranđelović, lopta je stigla do hitrog Bogdanovića na centru terena koji je bio neuhvatljiv za poslednju liniju domaće odbrane i licem u lice sa golmanom Jedinstva rutinski ga savladao za vođstvo tima iz Popovca. Nisu stigli da se domaćini konsoliduju a već je bilo 0-2. Igrao se 51.minut kada je po levoj strani probio Milošević i lepo pronašao samog Mitkovića koji sa par metara lako duplirao prednost svog tima. Uzvratili su domaći minut kasnije kada se Kotlajić lepom fintom sam izborio za šansu ali je njegov šut završio pored stative Stamenkovića. Imali su inicijativu igrači Jedinstva ali su do gola došli u 70.minutu. Stojanović je prvo raspalio sa oko 30 metara ali je Stamenković sjajnom paradom odbranio i poslao loptu u korner. Denić je izveo korner i u srcu peterca loše reagovao Ranđelović, igrao rukom, pa je sudija Spasić pokazao na belu tačku. Siguran egzekutor bio je golman Jovanović i prepolovio rezultat. Nisu su se tu zaustavili domaći igrači ali su do izjednačenja došli tek u 85.minutu. Ivljanin je krenuo u solo prodor ali ga je na 25 metara od gola zaustavio Stojković. Slobodan udarac je izveo Vidojević i evrogolom poravnao rezultat. Nadoknada od pet minuta igrala se uglavnom u šesnaestercu gostiju i iznedrila junaka meča. Golman Stamenković je spustio rampu i zaustavio udarce Kotlajića, Vidojevića, potom i dva puta Dragićevića pa su tako gosti posle prednosti morali mnogo da se oznoje da sačuvaju bod i tome mogu da zahvale svom golmanu koji je pokazao izuzetan kvalitet na golu.
U narednom kolu Jedinstvo očekuje gradski duel sa ekipom Trajala na Gradskom stadionu u Kruševcu.

0 komentara

Napišite komentar