Televizija Plus

ODRŽAN VEBINAR NA TEMU ASPEKTA RODNE RAVNOPRAVNOSTI U OKVIRU STUDIJE JAVNOG PREVOZA PUTNIKA U KRUŠEVCU

Kao nastavak prethodnih aktivnosti na izradi Studije javnog prevoza putnika u Kruševcu, koja se realizuje u okviru Programa „Podrška lokalnim samoupravama na putu ka EU- druga faza“, koji finansira Vlada Švedske, a realizuje Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), u partnerstvu sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona (SALAR), danas je organizovan sastanak/vebinar na temu aspekta rodne ravnopravnosti u javnom prevozu.

U prostorijama Gradske uprave, predstavnici konsultantskog tima i SKGO-a, koji su bili uključeni putem internet platforme, predstavili su u uvodom delu opšte podatke o rodno odgovornom planiranju i upravljanju javnim prevozom, sa primerima iz Srbije i drugih gradova, a zatim je u nastavku detaljnije prikazan aspekt rodne ravnopravnosti u javnom prevozu u Kruševcu, kao rezultati ankete građana, koja je bila sprovedena putem interneta tokom januara i februara, gde je bilo moguće upisati komentare i sugestije za unapređenje javnog prevoza.

Na sastanku su pored predstavnika SKGO-a i konsultantskog tima, prisustvovali i predstavnici JP za urbanizam i projektovanje Kruševac, „Jugoprevoz Kruševac“ A.D., Gradske uprave, Skupštine grada Kruševca i predstavnici Saveta za rodnu ravnopravnost.

Prezentaciju sa rezultatima ankete možete pogledati ovde: https://forms.gle/KjN93Lstm4E7EnWR6

Nakon obrade komentara, u narednom periodu radiće se na izradi akcionog plana i predloga mera za unapređenje javnog prevoza putnika u Kruševcu. Očekuje se da dokument Studije javnog prevoza putnika bude završen do kraja juna.

0 komentara

Napišite komentar