Televizija Plus

POVEĆAN OPREZ U SAOBRAĆAJU TOKOM PRAZNIČNIH PERIODA

U susret prvomajskim i vaskršnjim praznicima, Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu izuzetno oprezni kako bi se izbegle nepredviđene situacije na putevima. Očekuje se povećan broj vozila, kao i veće prisustvo osjetljivih kategorija u saobraćaju, stoga je neophodno da svi budemo pažljivi i odgovorni tokom ovih perioda, stoji u saopštenju Agencije.

Analize Agencije za bezbednost saobraćaja pokazuju da su neprilagođena brzina i vožnja pod uticajem alkohola najčešći uzroci saobraćajnih nesreća sa povređenim licima tokom prazničnih perioda. Stoga, vozači su pozvani da budu posebno pažljivi, da prilagode brzinu uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine, te da ne voze pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

Pored vozača, i pešaci i biciklisti su pozvani na veći oprez. Preporučuje se da budu dobro osvetljeni i svesni drugih učesnika u saobraćaju. Mopedistima i motociklistima se savetuje da koriste zaštitnu opremu i pridržavaju se propisa kako bi smanjili rizik od nesreća.

Agencija takođe podseća vozače i putnike u automobilima da koriste sigurnosne pojaseve i pravilno prevoze decu u odgovarajućim auto-sedištima.

Ukazujemo na važnost odgovornog ponašanja svih učesnika u saobraćaju kako bismo zajednički doprineli većoj bezbednosti naših ulica i puteva tokom praznika, navode iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

0 komentara

Napišite komentar